DET BEDSTE FRA TO FAMILIER

To familiefirmaer fusionerede i 2016 og gik fra at være gode konkurrenter til at blive glade kolleger.

Flest år på bagen har familien Tvilling, hvis fiskeri-noteringer startede med Johannes Tvilling. Han blev født i 1913 i det lille fiskerleje Strandby i Nordjylland og lagde som ung mand ud i det helt små med at købe en kasse med fisk, som han hurtigt solgte videre. Det gik jo meget nemt, tænkte han, og investerede i to kasser fisk, der ligeledes blev solgt med pæn fortjeneste.

I 1940’erne var Johannes så overbevist om, at fisk også kunne sælges i hovedstaden, at han åbnede en fiskeforretning på Østerbro. Snart flyttede han til større forhold i København og udvidede med produktion af fiskefileter for i 1958 at give den hele ”armen” og leje sig ind i lokaler på det såkaldte Nye Fisketorv i Sydhavnen.

Kort efter fik Johannes’ søn Jens Christian smag for fiskebranchen, da han fik et midlertidigt sommerferiejob hos sin far. Der er intet så blivende som midlertidigt, hedder det sig, og her 60 år senere arbejder Jens Christian fortsat på Kattegatvej, hvortil Johs. Tvillings Filetfabrik i 1999 flyttede. Her fandt man nye og mere tidssvarende forhold på det nye Københavns Fisketorv i Nordhavn.

Allerede i 1988 stod næste generation klar, da Steffen Tvilling gik i faren og farfarens fodspor. Som manden i front glæder han sig over, at fødekæden er i orden. Steffens søn Emil kom nemlig under fiskevingerne i 2012 og styrer farsfabrikken.

Tvilling-familien er godt tilfreds med at have fået et par dygtige søstre fra Gilleleje med ved roret. For mens Steffen Tvilling ejer den ene halvdel af Fiskehallen Tvilling, ejes den anden halvdel af Ninett og Pernille Klitgaard.

Som hos Tvilling Fisk er også familien bag Fiskehallen Gilleleje nærmest født med fisk i blodet. Oldefaren arbejdede i en fiskeforretning, farfaren var på Fisketorvet, og søstrenes far, Kurt Pedersen, arbejdede i mange år som ansat i fiskebranchen. I 1992 tog han mod til sig og åbnede sin egen virksomhed med beliggenhed på havnen i den nordsjællandske fiskeri-by.

Pernille hjalp til fra starten og fik følgeskab af Ninett et par år senere. I 2002 var søstrene ikke kun medarbejdere i Fiskehallen Gilleleje, men også medejere.

I årene inden fusionen følte de sig en smule isoleret i Nordsjælland, og ikke mindst derfor blev tilnærmelsen fra familien Tvilling taget alvorligt. Den 1. januar 2016 blev papirerne skrevet under, og et halvt år senere flyttede søstrene Klitgaard og samtlige af deres medarbejdere sydpå til lokalerne i Nordhavn.
 
FJÆSSING, FORELLER ELLER HAVBARS. HOS OS FINDER DU DET HELT STORE SORTIMENT.
SE VORES SAMLEDE OG STORE VARESORTIMENT HER.






Fiskehallen Tvilling A/S
Kattegatvej 63 • 2150 Nordhavn
Bestilling/telefon: 39 16 38 00 • Personlig betjening: kl. 04.00 - 14.00